Primul pui de panda gigant născut în Olanda a fost prezentat publicului

  • 21 Noiembrie 20:00
Primul pui de panda gigant născut în Olanda a fost prezentat publicului

Primul pui de panda gigant născut în Olanda, în vârstă de aproape șapte luni, și-a făcut vineri debutul în fața publicului prezent la grădina zoologică Ouwehands după ce a părăsit maternitate a cu o zi înainte, informează AFP, potrivit Agerpres.

Puiul mascul, botezat Fan Xing, a putut fi admirat pentru prima dată de vizitatorii grădinii zoologice odată cu redeschiderea parcului, închis provizoriu până în acest moment din cauza restricțiilor impuse de noul coronavirus.

''Cred că se simte bine. Mama lui este aici, se simte în siguranță, deci este bine'', a declarat José Kok, responsabilă în cadrul parcului situat la Rhenen, în centrul Olandei.

''A trăit în maternitate timp de câteva luni după care a ieșit treptat, a început să meargă, iar acum este aici, se cațără, cade'', a explicat pentru AFP Kok, care a spus că este foarte mândră de nașterea puiului de panda.

Născut pe 1 mai, Fan Xing a venit pe lume în urma concepției naturale într-un cuplu de panda gigant împrumutat de China Olandei pentru o perioadă de 15 ani.

Numele puiului, dat publicității la sfârșitul lui octombrie, este compus din ''Fan'', o abreviere care face referire la pictorul olandez Vincent van Gogh în chineză, și ''Xing'', care înseamnă ''stea''.

Puiul va putea rămâne în Olanda timp de patru ani, după care va fi trimis în China în cadrul unui program internațional de reproducere.

Va fi astfel ''ambasadorul panda gigant în China, în natură, care au nevoie de protecție'', a spus José Kok.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
1
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,1 m/s
Fri
5
Sat
5
Sun
1
Mon
-0
Tue
0

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău