Primul portret realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, vândut pentru o sumă foarte mare

  • 26 Octombrie 2018 15:25
Primul portret realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, vândut pentru o sumă foarte mare

O pictură creată în totalitate folosind inteligența artificială a fost vândută la licitație pentru 432.500 de dolari, devenind prima lucrare concepută astfel care este achiziționată prin sistemul de vânzare specific pieței de artă, arată USA Today, potrivit Mediafax.

Tabloul intitulat "Portretul lui Edmond Belamy/ Portrait of Edmond Belamy" este rezultatul unui proiect în care colectivul artistic parizian Obvious a gestionat un demers creativ inițiat și dus până la capăt de o inteligență artificială.

Portretul nu este rezultatul minții umane, asigură realizatorii. Formula algebrică plasată în loc de semnătură în partea de jos a lucrării marchează o premieră în domeniu.

Colectivul artistic din capitala Franței explorează legătura dintre artă și inteligența artificială folosind o metodă numită GAN (generative adversarial network, care s-ar traduce ca rețea antagonică generativă). Echipa a introdus în sistem 15.000 de portrete pictate între secolele al 14-lea și al 20-lea, iar algoritmul alcătuiește o nouă imagine pe baza acestor lucrări de artă, după care sunt eliminate automat diferențele dintre tablourile realizate de oameni și cel pe care îl generează programul.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău