Primul pașaport diplomatic a unui fost demnitar a fost retras la graniță, anunță șeful Poliției de Frontieră

  • 11 August 2019 09:07
Primul pașaport diplomatic a unui fost demnitar a fost retras la graniță, anunță șeful Poliției de Frontieră

Primul pașaport diplomatic a fost ridicat la punctul de trecere a frontierei de stat Mirnoe, în urma sesizării făcute de șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Anunțul a fost făcut chiar de Rosian Vasiloi pe o rețea socială.

Potrivit sesizării, toate pașapoartele diplomatice ale foștilor deputați și demnitari de stat urmează să fie ridicate și eliminate din circuitul național, menționează TVR Moldova.

„Am semnat si o dispoziție în acest sens ca cei care încă mai folosesc aceste documente să fie scoși de pe pista destinată diplomaților și puși în rând cu cetățenii. Pașaportul diplomatic nu înseamnă că ești mai presus de oameni”, a scris Rosian Vasiloi pe pagina sa de Facebook.

Anterior, șeful Poliției de Frontieră a anunțat că mai mulți foști deputați și demnitari de stat traversează în continuare frontiera de stat în baza pașapoartelor diplomatice. Aceasta deși legislația prevede că dreptul de deținere a pașaportului diplomatic sau a celui de serviciu încetează în momentul încheierii mandatului funcției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău