Primul parc din Chișinău în care va fi instalat un sistem de irigare. Cât costă proiectul

  • 14 Noiembrie 2018 11:12
Primul parc din Chișinău în care va fi instalat un sistem de irigare. Cât costă proiectul Moldpres

Autoritățile municipale au prezentat astăzi o parte din sistemul de irigare instalat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Capitală, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al primăriei capitalei, Vadim Brânzaniuc, a specificat că lucrările de instalare a sistemului de irigare vor fi realizate până la mijlocul lunii decembrie a anului curent.

„Costul total al proiectului este 3,5 milioane de lei, sursele financiare fiind prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2018. Tot astăzi, au fost prezentate mai multe aspiratoare pentru adunarea frunzelor și câteva exemplare de tehnică pentru sădirea copacilor”, a spus Brânzaniuc.

Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” este primul parc din orașul Chișinău care va dispune de sistem de irigare. Acesta va monitoriza umiditatea solului și temperatura aerului și va funcționa separat pentru irigarea plantelor decorative, a gazonului și a arborilor. Sistemul va permite întreținerea mai bună a gazonului, a rondurilor de flori și a arborilor, întrucât va exclude utilizarea tractoarelor cu cisternă pentru irigare.

În anul viitor, va fi restabilit și gazonul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. De asemenea, pentru anul 2019 se planifică instalarea sistemelor de irigare în Grădina Publică „Parcul Catedralei”, dar și pe aleea de pe bd. Grigore Vieru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:4,63 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău