Primul militar rus trimis în judecată pentru crime de război comise în Ucraina a fost condamnat la închisoare pe viață

  • 23 Mai 2022 13:33
Primul militar rus trimis în judecată pentru crime de război comise în Ucraina a fost condamnat la închisoare pe viață

Vadim Șișmarin, primul militar rus trimis în judecată pentru crime de război comise în Ucraina, a fost condamnat la închisoare pe viață după ce săptămâna trecută a pledat vinovat față de toate capetele de acuzare, transmite hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, Șișimarin, un sergent în vârstă de 21 de ani, a fost acuzat de procurorii ucraineni că a ucis un vârstnic de 62 de ani din Ciupahivka, un oraș din regiunea Sumî. Investigația a scos la iveală că Șișimarin l-a omorât pe civilul ucrainean în timp ce acesta din urmă mergea cu bicicleta pe marginea drumului și vorbea la telefon.

Bătrânul a murit pe loc la câțiva metri de locuința sa după ce militarul rus l-a împușcat în cap cu un Kalashnikov.

Șișimarin a pledat „vinovat” față de toate capetele de acuzare miercurea trecută, susținând că nu a dorit să îl împuște pe civil dar că i s-a ordonat să facă acest lucru.

„Mi s-a ordonat să trag, l-am împușcat o dată. A căzut și ne-am continuat drumul”, și-a justificat acesta fapta, relatând că soldații ruși s-au temut că bărbatul ar transmite prin telefon poziția lor.

Este așteptat ca Ucraina să trimită în judecată în perioada următoare mai mulți militari ruși capturați după descoperirea unor masacre precum cele de la BuchaIrpin sau Borodianka.

Curtea Penală Internațională a anunțat la rândul său marți că a trimis în Ucraina cea mai mare echipă de anchetatori desfășurată vreodată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău