Primul mesaj al lui Alexei Navalnîi din închisoare

  • 24 Ianuarie 2021 12:34
Primul mesaj al lui Alexei Navalnîi din închisoare

Alexei Navalnîi, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, a precizat, în primul său mesaj public din închisoarea de lângă Moscova unde se află încarcerat, că nu are nicio intenție să se sinucidă și le-a mulțumit, în același timp, suporterilor săi pentru sprijin, informează The Moscow Times, citat de DIGI24.ro.

„Pentru orice eventualitate: nu am de gând să mă spânzur de fereastra celulei sau să-mi tai venele cu o lingură ascuțită”, a precizat Navalnîi într-o declarație care a fost postată pe pagina sa oficială de Instagram, notează sursa citată

„Merg pe scări cu foarte mare grijă și zilnic mi se ia tensiunea, astfel că ipoteza unui infarct subit este exclusă. Sunt stabil din punct de vedere emoțional și psihologic”, a spus opozantul rus.

Peste 3.000 de persoane au fost arestate sâmbătă la demonstrațiile pro-Navalnîi organizate în întreaga Rusie, la care au participat zeci de mii de protestatari.

Demonstranții au protestat împotriva închiderii lui Alexei Navalnîi și au cerut eliberarea sa. În Siberia, protestele s-au desfășurat și la -50 de grade Celsius.

Oamenii au scandat „Putin, hoțule!”, „Navalnîi, suntem cu tine” sau „Libertate pentru deținuții politici!”.

La Moscova, au avut loc ciocniri în mai multe rânduri în cursul după-amiezii, polițiștii lovindu-i cu bastoane pe manifestanți, în timp ce aceștia răspundeau cu bulgări de zăpadă și alte proiectile.

Au fost manifestațiile cele mai importante din ultimii ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău