Primul episod autentic de iarnă, în România. Un ciclon mediteranean a adus ninsori și viscol

  • 25 Noiembrie 2023 12:05
Primul episod autentic de iarnă, în România. Un ciclon mediteranean a adus ninsori și viscol

România este lovită de un ciclon mediteraneean, care aduce ninsori și vânt puternic. Un cod galben de precipitații, vânt și viscol este în vigoare, iar de la noapte un cod portocaliu va viza sud-estul țării. În Dobrogea, vântul va bate cu 70 de km pe oră, va ploua torențial și sunt așteptate inclusiv ninsori. Meteorologii spun că este primul episod autentic de iarnă pentru sezonul care urmează.

Iarna pune stăpânire pe România.Sud-estul țării este vizat de un cod portocaliu de vreme severă, iar Capitala va fi sub atenționare pentru două zile, scrie Digi24.

Meteorologul Diana Giurgiu a declarat că este primul episod autentic de iarnă pentru iarna ce urmează.

Deocamdată este în vigoare un cod galben, dar din această noapte ne așteptăm ca ploile să se transforme în lapoviță și ninsoare și să intre în vigoare un cod portocaliu care expiră duminică.

Punctul maxim pentru acest episod de iarnă va fi în această noapte și mâine pana spre seară, apoi urmează o ameliorare a vremii, dar de marți precipitațiile se vor extinde și vor cuprinde o mare parte din țară. Vor fi ninsori la munte, iar în restul țării vor fi ploi, lapoviță și ninsoare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău