Primul deces provocat de gripă în regiunea transnistreană

  • 06 Februarie 2016 13:37
Primul deces provocat de gripă în regiunea transnistreană

În regiunea transnistreană se înregistrează o situație nefavorabilă a îmbolnăvirilor de viroze și gripă. Numărul bolnavilor este în creștere, a fost înregistrat și un deces din cauza complicațiilor provocate de gripă.

Administrația regiunii apreciază că situația este aproape de cea critică, iar rata îmbolnăvirilor în această săptămână a depășit 40%, comparativ cu datele de săptămâna trecută, transmite IPN.

În săptămâna curentă, au fost înregistrate peste 5 mii de cazuri de viroze și 24 de cazuri de gripă. Angela Munteanu, specialist al Centrului de igienă și epidemeologie din regiune, citată de postul de televiziune „Pervîi pridnestrovskii”, a spus că se înregistrează trei tipuri de gripă AH1N1, AH3N2 și B, prevalează cazurile de infecții cu virusul AH1N1. Medicul a apreciat că anume acest tip de gripă dă cele mai mari complicații, iar din cauza pneumoniei provocată de acest virus a decedat o femeie din Bender. Acesta este primul caz de deces din cauza complicațiilor de gripă înregistrat în acest sezon în regiunea transnistreană.

Potrivit specialistului din regiune, nivelul critic de îmbolnăviri va fi înregistrat peste 1-2 săptămâni, iar ulterior acesta va fi în descreștere.

Pe malul drept al Nistrului au fost înregistrate două decese din cauza complicațiilor provocate de gripă. În total, s-au înregistrat 155 de cazuri confirmate de gripă de tip AH1N1 și unul de tip B.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău