Primul deces cauzat de variola maimuței în SUA, confirmat în Los Angeles

  • 13 Septembrie 2022 14:15
Primul deces cauzat de variola maimuței în SUA, confirmat în Los Angeles

Departamentul de Sănătate Publică din SUA a anunțat luni că un rezident al comitatului Los Angeles și-a pierdut viața din cauza variolei maimuței. Acesta este primul deces cunoscut ca urmare a acestui virus în SUA.

Departamentul și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au confirmat legătura și au anunțat că bărbatul avea un sistem imunitar foarte slăbit și a fost spitalizat. Cu toate acestea, nu vor fi făcute publice alte informații, a precizat departamentul într-un comunicat de presă.

„Persoanele grav imunocompromise care suspectează că au variola maimuței sunt încurajate să solicite asistență medicală și tratament din timp și să rămână sub îngrijirea unui furnizor pe durata bolii”, se arată în comunicat.

De asemenea, o persoană din comitatul Harris, Texas, care ar fi fost infectată cu variola maimuței a murit luna trecută, însă rolul virusului în acest deces nu a fost confirmat, transmite news.ro.

În acest an, în SUA, au fost raportate aproape 22.000 de cazuri de variolă probabilă sau confirmată, arată datele CDC. California are cele mai multe cazuri, respectiv 4.300, informează CNN.

În această pandemie de variola maimuței au fost înregistrate la nivel mondial aproape 58.000 de cazuri și 18 decese confirmate, care nu includ încă decesul din SUA.

Variola maimuței afectează adesea bebelușii, femeile însărcinate și persoanele cu sistemul imunitar slăbit, cum ar fi cele cauzate de HIV, scrie b1tv.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău