Primul caz suspect de variola maimuței, depistat în Grecia

  • 22 Mai 2022 10:01
Primul caz suspect de variola maimuței, depistat în Grecia

Un prim caz suspect de variola maimuței a fost depistat în Grecia, la un turist englez, au anunțat autoritățile sanitare din țară.

Cetățeanul englez și partenera sa de călătorie au fost duși la spital și internați într-un salon izolat. Analizele de laborator urmează să confirme acest caz până luni, scrie digi24.ro.

Mai multe țări occidentale, printre care Franța, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania sau Suedia au identificat cazuri.

Variola maimuței este o boală rară al cărei agent patogen poate fi transmis de la animale la om și invers. Simptomele sale seamănă, dar în formă mai puțin severă, cu cele observate în trecut la subiecții cu variolă: febră, cefalee, dureri musculare, dureri de spate, în primele cinci zile. Apoi apar erupții cutanate, leziuni, pustule și în final cruste.

Nu există tratament pentru această boală care de obicei se vindecă spontan și ale cărei simptome durează între 14 și 21 de zile.

Cazurile grave apar mai frecvent la copii și sunt legate de gradul de expunere la virus, de starea de sănătate a pacientului și de severitatea complicațiilor. Potrivit specialiștilor, rata mortalității a putut varia enorm, dar a rămas sub 10% în toate cazurile documentate, în principal la copiii mici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău