Primul caz de variola maimuței, înregistrat în Republica Moldova

  • 09 August 07:58
Primul caz de variola maimuței, înregistrat în Republica Moldova

Variola maimuței a fost confirmată la un cetățean străin, care s-a deplasat în Republica Moldova din Statele Unite ale Americii în interes de serviciu, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ieri, persoana s-a adresat după asistență medicală la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde a fost spitalizată cu suspecție la variola maimuței, având slăbiciuni generale, febră și erupții cutanate. Tot astăzi au fost recoltate specimene, fiind transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv. 

Menționăm că în SUA, bărbatul a fost în contact cu o persoană confirmată cu variola maimuței. Ancheta epidemiologică este în desfășurare. 

Simptomele variolei maimuței sunt de obicei febra, durerile de cap, ganglionii limfatici umflați, durerile musculare și erupțiile cutanate. 

Pentru a preveni infectarea cu variola maimuței recomandăm să vă spălați mâinile cu apă și săpun, să evitați contactul apropiat cu persoanele, care suspectează că s-au infectat sau sunt confirmate cu variola maimuței și/sau cu animalele, care ar putea fi infectate, etc. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,71
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:7,6 m/s
Mon
13
Tue
12
Wed
14
Thu
16
Fri
15
Arhivă Radio Chișinău