Primul caz de antrax din acest an, înregistrat la Telenești

  • 21 August 2015 15:17
Primul caz de antrax din acest an, înregistrat la Telenești

La Telenești, s-a înregistrat primul caz de antrax din acest an. Potrivit Centrului raional de Sănătate Publică, este vorba despre un bărbat de 40 de ani din comuna Zgărdești.

Acesta este cioban la o stână din sat și s-ar fi infectat de la un animal pe care l-a sacrificat acasă. Medicii spun că există riscul ca și ceilalți membri ai familiei care au consumat carnea animalului să se fi infectat cu bacteria care provoacă antraxul.

Acum două zile, de la spitalul din Sângerei, unde a fost suspectat cu antrax, bărbatul a fost transferat la spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”. Potrivit portalului e-sanatate.md, acesta este primul caz de antrax înregistrat la Telenești după o pauză de aproape cinci ani.

În Republica Moldova, ultimele cazuri de antrax au fost înregistrate în luna septembrie anul trecut, când peste zece persoane au fost internate în spital.

Antraxul este o boală potențial fatală, provocată de bacteria Bacillus anthracis. Această bacterie produce sporii care răspândesc infecția. Antraxul se întâlnește rar la oameni, cel mai des se întâlnește la vite, cai, oi și capre. Perioada de incubație a maladiei este de până la 60 de zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău