Primul caz confirmat de infecție cu noul coronavirus în Belarus

  • 28 Februarie 2020 11:18
Primul caz confirmat de infecție cu noul coronavirus în Belarus

Belarus și Noua Zeelandă au confirmat, vineri, primele cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar ambele țări spun că bolnavii sunt persoane care au călătorit în Iran.

Potrivit Mediafax.ro, în Belarus, pacientul este un student iranian care a intrat în țară săptămâna trecută, din Azerbaidjan. Toți cei care au intrat în contact cu el au fost plasați în carantină într-un spital de boli infecțioase din capitala Minsk. Ministrul Sănătății din Belarus a anunțat că vor fi controlați medical toți pasagerii care sosesc din Italia, Iran și Coreea de Sud. Măsura era deja valabilă pentru călătorii din China.

În Noua Zeelandă, prima persoană infectată cu coronavirus este o femeie trecută de 60 de ani, care s-a întors dintr-o călătorie în Iran, scrie The Guardian. Pentru a preveni răspândirea bolii, ministrul Sănătății din Noua Zeelandă, David Clark, a anunțat că pasagerii care vin din Iran nu mai pot intra în țară, iar cei care au intrat în contact cu o persoană care a fost în Iran în ultimele două săptămâni vor trebui să se auto-izoleze.

După cazurile din Belarus și Noua Zeelandă, coronavirusul este acum prezent în 49 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău