Primul ambasador rezident al Republicii Moldova în India a prezentat scrisorile de acreditare

  • 24 Octombrie 2023 15:01
Primul ambasador rezident al Republicii Moldova în India a prezentat scrisorile de acreditare

Primul ambasador rezident al Republicii Moldova în India, Ana Taban, a prezentat scrisorile de acreditare Președintei Indiei, Excelenței Sale Droupadi Murmu, în cadrul unei ceremonii oficiale alături de ambasadorii Ciprului, Bulgariei, Uniunii Europene și Franței, transmite MAEIE.

La începutul oficial al mandatului său în India, ambasadoarea și președinta au discutat despre modalitățile de intensificare a relațiilor bilaterale.

A fost subliniată buna cooperare dintre India și Republica Moldova la nivel multilateral și determinarea de a consolida relațiile de prietenie la toate nivelurile. În special, a fost menționată intenția de a explora vastele oportunități comerciale și investiționale, de a dezvolta turismul și de a consolida legăturilor interumane.

„India joacă un rol deosebit pe scena globală iar deschiderea ambasadei Republicii Moldova la New Delhi reprezintă începutul unui nou capitol în relațiile diplomatice, noi oportunități de a dezvolta proiecte concrete și desigur de a diversifica piețele de desfacere”, a menționat ambasadoarea Republicii Moldova în India.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău