Prim-ministrul Natalia Gavrilița a discutat cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului

  • 04 Noiembrie 2022 17:35
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a discutat cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului

Soluțiile pentru îmbunătățirea activității agenților economici și prioritățile de viitor pentru consolidarea dialogului dintre Guvern și mediul de afaceri au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Natalia Gavrilița cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, informează Direcția comunicare și protocol a Executivului.

Părțile au accentuat importanța menținerii unui dialog activ pentru a identifica măsurile necesare în vederea susținerii și dezvoltării mediului de afaceri și creării locurilor de muncă. 

Șefa Executivului a reiterat intenția autorităților de a asigura stabilitatea economică în țară și mai multă predictibilitate pentru cei care administrează afaceri. În context, prim-ministrul s-a referit la acțiunile deja întreprinse de Guvern pentru a simplifica și digitaliza activitatea antreprenorilor, a reduce la maxim costurile afacerilor și a oferi acces la infrastructura necesară. De asemenea, Natalia Gavrilița a vorbit despre suportul statului pentru companiile mici și mijlocii și programele lansate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, care vin în sprijinul businessului.

Participanții la discuții au apreciat acțiunile întreprinse de către Guvern în ultima perioadă, dar au menționat și unele domenii care ar necesita mai multă atenție, în viziunea lor. Printre acestea au fost evidențiate: adoptarea unor măsuri de facilitare a susținerii angajaților, condițiile de asigurare a securității și sănătății în munca de la distanță, dar și modul în care unele instituții de stat interacționează cu mediul de afaceri.

Totodată, a fost evidențiată importanța urgentării promovării politicii fiscal-vamale pentru anul 2023, armonizarea Codului fiscal la directive, în contextul obținerii statutului de țară candidată la aderarea în UE, dar și soluționarea problemelor ce țin de domeniul transporturilor. În același timp, a fost discutat mecanismul de leasing de personal, care ar permite întreprinderilor să gestioneze mai eficient resursele umane în perioadele volatile, fără a fi nevoite să recurgă la angajări de scurtă durată sau concedieri.

Prim-ministrul a expus viziunea Guvernului privind soluționarea problemelor abordate, subliniind că măsurile de stimulare a creșterii economice, precum și a creării locurilor de muncă atractive vor rămâne o prioritate pentru Executiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău