Prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, părăsește Summitul UE și intră în autoizolare

  • 16 Octombrie 2020 14:33
Prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, părăsește Summitul UE și intră în autoizolare

Șefa guvernului finlandez, Sanna Marin, a anunțat vineri că părăsește summitul european reunit la Bruxelles, pentru a se plasa în autoizolare după ce a intrat în contact cu un deputat din țara sa testat pozitiv la COVID-19, informează AFP și Reuters, potrivit Agerpres, preluat de Digi24.ro

„Premierul a părăsit astăzi Consiliul European și i-a cerut premierului suedez, Stefan Lofven, să reprezinte Finlanda în timpul reuniunii finale”, a anunțat într-un comunicat biroul său de presă.

Joi, chiar președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a părăsit summitul european, la mai puțin de o oră de la începutul acestuia la Bruxelles, după ce a aflat că a fost în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19. Într-o declarație acordată la sosirea la summit, Ursula von der Leyen a apreciat că, în timp ce evoluția pandemiei în Europa devine ''tot mai îngrijorătoare'', statele Uniunii Europene ar trebui să stabilească reguli comune privind carantina și testarea pentru COVID-19, astfel încât să se pună capăt mozaicului de reguli aplicate de țările membre.

Nici premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, nu participă la summitul de la Bruxelles, în condițiile în care a anunțat marți că s-a plasat în carantină la Varșovia în urma contactului cu o persoană infectată cu COVID-19. Piotr Mueller, purtătorul de cuvânt al executivului de la Varșovia, a declarat că premierul Mateusz Morawiecki nu are simptome de COVID-19. Polonia este reprezentată de premierul ceh Andrej Babis la summitul Uniunii Europene.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău