Prim-ministrul Chicu s-a întâlnit cu Ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță

  • 27 Aprilie 2020 14:41
Prim-ministrul Chicu s-a întâlnit cu Ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță

Prim-ministrul Chicu s-a întâlnit cu Ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță. Discuția a fost concentrată pe evoluția parteneriatului strategic moldo-român și rezultatele acestuia.

România a susținut substanțial parcursul european al Republicii Moldova pe plan bilateral și în cadrul structurilor europene, precum Grupul pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova și al Parteneriatului Estic.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Ion Chicu a apreciat importanța deosebită pentru R. Moldova a construcției gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău, menționând interesul de a consolida securitatea economică prin diversificarea surselor energetice.

Premierul a mulțumit Guvernului român pentru modernizarea instituțiilor școlare și preșcolare, oferirea mijloacelor de transport pentru instituțiile de învățământ, renovarea Muzeului de Artă, a Sălii cu Orgă și a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, construirea noului sediu al Teatrului ”B.P. Hașdeu” din Cahul și oferirea burselor de studii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău