Prim-ministra Natalia Gavrilița va efectua o vizită oficială la Londra

  • 12 Noiembrie 2021 16:52
Prim-ministra Natalia Gavrilița va efectua o vizită oficială la Londra

În perioada 15-16 noiembrie curent, premierul Natalia Gavrilița se va afla în vizită la Londra, cu ocazia desfășurării „Zilei Pieței de Capital din Moldova” la sediul Bursei de Valori din Londra. Natalia Gavrilița va participa la ceremonia de deschidere a pieței - „Ring the bell”, luni dimineața, la ora 8:00 (ora locală), anunță Guvernul.

Prim-ministra se va întâlni cu Julia Hogget, Directorul Executiv al Bursei de la Londra și cu reprezentanți ai mediului de afaceri. Gavrilița va prezenta angajamentele Guvernului în domeniul dezvoltării mediului de afaceri, precum și oportunitățile pentru businessul internațional de a investi în Republica Moldova.

În cadrul vizitei, prim-ministra va avea întrevederi cu reprezentanții băncii J.P Morgan care este un lider global în servicii financiare, dar și cu vice-presedintele Citi Bank, Levente Griffler.

De asemenea, agenda premierului include întâlniri cu Stephen Lovegrove, consilier pentru securitate națională al primului ministru britanic; cu Wendy Morton, subsecretar de stat parlamentar pentru vecinătatea europeană și SUA; cu Jose Leandro, director pentru UE al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), dar și va avea o întrevedere cu Howard Cooper, director general și co-director global al companiei de investigații Kroll.

În seara zilei, premierul va participa la un Târg de Cariere pentru moldovenii stabiliți în Marea Britanie, pentru a explora potențialele oportunități de angajare în Republica Moldova. Începând cu ora locală 18:30, reprezentanții Guvernului și ai unor companii mari din țară vor prezenta oportunitățile de carieră.

Cetățenii moldoveni vor avea ocazia să afle din prima sursă oportunitățile profesionale valabile în Republica Moldova, cu perspectiva de a seta ulterior interviuri. Ulterior, Natalia Gavrilița se va întâlni cu un grup de cetățeni din diaspora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
-2,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:3,09 m/s
Mon
1
Tue
2
Wed
3
Thu
6
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău