Primii ruși mobilizați de Putin au început să sosească la bazele militare - evalurea britanică

  • 26 Septembrie 2022 09:17
Primii ruși mobilizați de Putin au început să sosească la bazele militare - evalurea britanică

Primii soldați ruși chemați la mobilizarea parțială a Rusiei au început să sosească la bazele militare, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de luni dimineață, scrie hotnews.ro.

"Rusia se va confrunta acum cu o provocare administrativă și logistică pentru a asigura instruirea trupelor", afirmă ministerul britanic al apărării.

Spre deosebire de majoritatea armatelor occidentale, armata rusă oferă soldaților o pregătire inițială slabă în cadrul unităților operaționale desemnate, mai degrabă decât în unități de pregătire dedicate.

În mod obișnuit, un batalion din cadrul fiecărei brigăzi rusești va rămâne în garnizoană dacă celelalte două sunt desfășurate și poate furniza un cadru de instructori pentru a pregăti noii recruți. Cu toate acestea, Rusia a desfășurat multe dintre aceste batalioane în Ucraina.

Lipsa instructorilor militari și graba cu care Rusia a început mobilizarea sugerează că multe dintre trupele recrutate vor fi desfășurate pe linia frontului cu o pregătire minimă relevantă, au adăugat serviciile secrete militare britanice.

La începutul săptămânii trecute, președintele rus Vladimir Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parțială începând de miercuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău