Primele troleibuze autonome, achiziționate grație suportului BERD, au ajuns la Bălți

  • 10 Februarie 2021 18:10

Primele două troleibuze autonome achiziționate în cadrul unui proiect al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au ajuns la Bălți. Inginerul șef al direcției municipale de transport electric, Victor Caliujnîi, a declarat la evenimentul de recepție că acumulatorul înmagazinează energie pentru parcurgerea a 60 km, scrie TVR MOLDOVA.

"Acest lucru este suficient pentru ca trleibuzele să deservească nu doar orașul, ci și satele din apropiere. Creșterea unităților de transport a parcului urban va permite extinderea numărului de trasee, inclusiv în acele zone în care nu a existat niciodată transport electric", a spus primarul din Bălți, Renato Usatîi, relatează Infotag.

Caliujnîi a spus că troleibuzele au fost asamblate la uzina ucraineană "Yuzhmash", prețul lor fiind mult mai ieftin decât al altor producători.

"Noile troleibuze au un interior spațios, aer condiționat, panouri electronice de informații și un sistem de supraveghere video. Transportul electric este adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilități", a spus Caliujnîi.

Anul acesta, parcul de troleibuze a orașului va fi completat cu 11 unități de transport. Ele vor fi livrate câte două, în fiecare săptămână. Ultimul ar trebui să fie adus înainte de 15 martie.

Direcția municipală de transport electric din Bălți a primit în 2020 un împrumut de 2,5 milioane de euro de la BERD. În plus, Uniunea Europeană a acordat o subvenție de 1,2 milioane de euro. Banii sunt destinați pentru achiziționarea a 10 troleibuze.

Sursa:TVR MOLDOVA

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău