Primele reacții din UE după ce justiția nu a validat alegerile din Chișinău (Ziarul de Gardă)

  • 20 Iunie 2018 09:31
Primele reacții din UE după ce justiția nu a validat alegerile din Chișinău (Ziarul de Gardă)

Andi Cristea, copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE – R.Moldova și europarlamentarul Siegfried Mureșan au reacționat la decizia instanței de a invalida rezultatele alegerilor din Chișinău.

„Am luat notă de decizia de etapa a justiției din Republica Moldova în ceea ce privește invalidarea alegerilor pentru Chișinău. Decizia ridică întrebări legitime la care ar fi bine să existe răspuns de tip european. Predictibilitate înseamnă bun simț la toate palierele puterii – executive, legislative și judecătorești”, a scris Andri Cristea, într-un mesaj pe facebook, potrivit Ziarului de Gardă.

La rândul său, Siegfried Mureșan a declarat că alegerile pentru Primăria Municipiului Chișinău, care au fost câștigate de candidatul proeuropean Andrei Năstase, au fost invalidate, la cererea socialistilor lui Dodon, după o ședință la care presa a fost dată afară din sala de judecată.  „Să vedem exact ce motive au fost invocate. Până una-alta, apar mari semne de întrebare privind separarea puterilor în stat în R. Moldova”, a spus europarlamentarul. 

Decizia instanței a fost luată la două săptămâni și două zile de când a fost ales primar al capitalei cu 52,57% din voturi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău