Primele livrări de vaccinuri anti-COVID-19, în primul trimestru al lui 2021 către țările defavorizate (OMS)

  • 18 Decembrie 2020 17:14
Primele livrări de vaccinuri anti-COVID-19, în primul trimestru al lui 2021 către țările defavorizate (OMS)

Play Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Alianța pentru vaccinuri (Gavi), care au pus bazele unui mecanism de distribuire a vaccinurilor anti-COVID-19 către țările defavorizate, intenționează să trimită primele doze în primul trimestru al anului 2021, au anunțat vineri cele două organizații, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Mecanismul COVAX (COVID-19 Vaccine Global Access; Acces Mondial la Vaccinul împotriva COVID-19) "a obținut acces la aproape două miliarde" de doze, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă.

Inițiativa condusă de Gavi și OMS a declarat că își propune să livreze anul viitor 1,3 miliarde de doze de vaccinuri aprobate către 92 economii cu venituri mici și mijlocii, relatează Reuters.

Toate cele 190 de economii care au fost de acord să participe la program "vor avea acces la doze în prima jumătate a anului 2021, cu primele livrări anticipate să înceapă în primul trimestru din 2021 - sub rezerva aprobărilor organismelor de reglementare și a disponibilității țărilor pentru livrare", se afirmă într-un comunicat.

"Anunțurile făcute astăzi oferă cea mai clară cale de până acum pentru a încheia faza acută a pandemiei prin protejarea celor mai vulnerabile populații din întreaga lume", se menționează în comunicat.

Noile acorduri anunțate vineri includ un contract de cumpărare încheiat în avans cu AstraZeneca pentru 170 de milioane de doze și un memorandum de înțelegere pentru 500 de milioane de doze de la Johnson & Johnson. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău