Primele încălcări ale procesului electoral | Într-o localitate a fost suspendat temporar votul

  • 20 Mai 2018 10:02
Primele încălcări ale procesului electoral | Într-o localitate a fost suspendat temporar votul

Asociația Promo-Lex, care monitorizează scrutinul de astăzi, a identificat un șir de încălcări ale procesului electoral în primele ore de la deschiderea urnelor de vot pentru alegerile locale noi din șapte localități, inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți.

Cel mai grav incident a fost înregistrate în localitatea Jora de Mijloc, unde două persoane s-au prezentat ca fiind reprezentanții unui concurent electoral și au început înregistrarea video a procesului de vot, dar nu au prezentat niciun document care să le confirme statutul.

Membrii secției de votare au suspendat pentru aproximativ un sfert de oră procesul de vot pentru a examina situația, a anunțat reprezentantul Promo-Lex, Pavel Postică.

Tot la Jora de Mijloc a fost înregistrat un caz de transportare organizată a alegătorilor.

Printre alte încălcări ale procesului de vot înregistrate în prima jumătate de oră după deschiderea urnelor, Promo-Lex a semnalat nesigilarea a 15 urne în modul corespunzător, prezența publicității electorale în preajma secțiilor de vot (11 cazuri), prezența nejustificată, în incinta, sau în preajma secțiilor, a persoanelor care nu au acest drept.

De asemenea, potrivit Promo-Lex, doar 87% din cele 375 de secții monitorizate s-au deschis la timp, iar 50 – mai devreme sau mai târziu. Totuși, potrivit lui Pasvel Postică, acest fapt nu a limitat dreptul la vot a persoanelor din localitățile respective.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău