Primele despăgubiri pentru victimele atentatului de la Nisa vor fi deblocate săptămâna viitoare

  • 17 Iulie 2016 11:53

Primele despăgubiri pentru victimele atentatului de la Nisa, unde 84 de persoane au murit, 202 au fost rănite și numeroase șocate, vor fi deblocate săptămâna viitoare, a anunțat sâmbătă secretarul de stat francez Juliette Méadel, precizând că în cadrul acestei măsuri sunt incluse și victimele străine.Fondul de garanție pentru victimele actelor teroriste și…

Primele despăgubiri pentru victimele atentatului de la Nisa, unde 84 de persoane au murit, 202 au fost rănite și numeroase șocate, vor fi deblocate săptămâna viitoare, a anunțat sâmbătă secretarul de stat francez Juliette Méadel, precizând că în cadrul acestei măsuri sunt incluse și victimele străine.

Fondul de garanție pentru victimele actelor teroriste și ale altor infracțiuni (FGTI), care se ocupă cu despăgubirile, ''trebuie să aloce primele ajutoare. Am cerut ca aceasta să aibă loc de la sfârșitul săptămânii viitoare'', a declarat dna Meadel de la Nisa, în sudul Franței, unde se afla sâmbătă.

Mai multe asociații ale victimelor, precizează AFP, și-au exprimat temerea că s-ar putea ca persoanele traumatizate la Nisa, din cauza numărului lor mare și a dificultății de a-și dovedi prezența la locul atentatului, să fie private de orice despăgubire.

Mii de persoane erau prezente pe Promenade des Anglais joi seara când a avut loc atentatul. Cel puțin 17 străini și-au pierdut viața în atentat, inclusiv trei germani, doi americani, trei tunisieni și trei algerieni.

FGTI, înființat în 1986, când Franța se confrunta cu un val de atentate teroriste având legătură cu situația din Orientul Mijlociu, dispune de o rezervă de 1,3 miliarde de euro, potrivit dnei Meadel. Circa 350 milioane de euro vor fi acordate drept despăgubiri pentru atacurile din 13 noiembrie de la Paris, potrivit FGTI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău