Primele date prezentate de CEC privind desfășurarea turului al doilea al prezidențialelor

  • 15 Noiembrie 2020 08:20
Primele date prezentate de CEC privind desfășurarea turului al doilea al prezidențialelor

2143 secții de vot s-au deschis în această dimineață, dintre care 2004 pe teritoriul Republicii Moldova, iar 139 – peste hotare pentru  cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

La ora 7:00 și-au început activitatea toate secțiile, fără incidente majore, însă în două secții din vot din R. Moldova și în una din străinătate a fost deconectată lumina, însă problemele s-au remediat.

„Cetățenii care din motive de sănătate sau care se află în autoizolare, pot solicita votarea la locul aflării, inclusiv pe parcursul zilei de astăzi până la ora 15:00”, a declarat vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vladimir Șarban.

CEC reamintește că 2400 de observatori vor monitoriza scrutinul de astăzi.

Totodată, și cele mai multe secții de vot de peste hotare și-au început activitatea. În trei secții de votare din afara țării din orașele Baku, Strasbourg și Budapesta, programul de activitate  al secțiilor de votare a fost restrâns. La Baku, acestea vor funcționa între orele 7 și 18, cetățenii Republicii Moldova care sunt în Strasbourg pot vota între orele 7 și 20. Cei aflați în Budapesta își vor putea exercita dreptul la vot între orele 7 și 19.

Pentru al doilea scrutin au fost tipărite 3 milioane 600 de mii de buletine de vot, iar 671 de mii au fost distribuite secțiilor de votare din afara țării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău