Primele concluzii ale investigației desfășurate de autoritățile chineze, după ce un zgârie-nori din Shenzen a început să se clatine

  • 20 Mai 2021 13:12
Primele concluzii ale investigației desfășurate de autoritățile chineze, după ce un zgârie-nori din Shenzen a început să se clatine

Primele concluzii ale investigației desfășurate de autoritățile chineze, după ce un zgârie-nori din Shenzen a început marți să se clatine, arată că situația s-a produs dintr-un cumul de factori: rafale de vânt, linii subterane de metrou și fluctuații de temperatură, informează The Guardian, citând presa locală, notează Digi24.ro.

Clădirea cu o înălțime de 300 de metri, a 18-a cea mai înaltă din Shenzen, a început să se clatine marți după-amiază. Oamenii aflați în interior au evacuat rapid clădirea, iar pietonii din zonă au fugit înspăimântați, potrivit sursei citate

Nu s-au înregistrat cutremure în zonă în acel moment, iar autoritățile locale au anunțat că inginerii nu au găsit anormalități la structura clădirii sau în apropierea acesteia.

Presa chineză a scris că o investigație preliminară, confirmată de departamentul pentru situații de urgență din provincia Guangdong, a concluzionat că unda a fost mai degrabă pe verticală, decât pe orizontală, și că a fost provocată de un cumul de factori: rafalele de vânt, cele două linii de metrou care trec pe sub clădire și dilatarea oțelului din structură, ca urmare a creșterii temperaturii. În cadrul investigației s-a descoperit și că structura nu are montat un dispozitiv menit să absoarbă vibrațiile mecanice și să prevină clătinatul excesiv.

Administrația clădirii a respins acuzațiile potrivit cărora clădirea ar fi început din nou să se clatine miercuri.

Accesul în clădirea construită în 2001 a fost restricționat publicului, însă au existat persoane care s-au întors înăuntru pentru a recupera diverse bunuri. Miercuri după-amiază, publicația Jmu News a scris că două persoane care au intrat separat în clădire au spus că au simțit că se clatină din nou. Un purtător de cuvânt al constructorului clădirii, Shenzen SEG, a negat aceste afirmații, precizând reporterilor că nu au fost confirmate noi cazuri în care structura s-a clătinat.

Prăbușirea clădirilor nu este ceva neobișnuit în China, din cauza condițiilor slabe de siguranță în construcții și urbanizării accelerate care face constructorii să ridice rapid structurile.

Autoritățile chineze nu au anunțat încă dacă sau când va fi redeschisă clădirea.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău