Primele cazuri de infectare cu varianta Omicron la persoane care nu au călătorit în afara țării lor

  • 03 Decembrie 2021 10:19
Primele cazuri de infectare cu varianta Omicron la persoane care nu au călătorit în afara țării lor

Au fost detectate primele cazuri de infectare cu varianta Omicron la persoane care nu au călătorit în afara țării lor. Autoritățile regionale din Madrid au anunțat un astfel de caz și au precizat că investighează încă două cazuri similare. Și autoritățile americane au descoperit tulpina la o persoană infectată din Hawaii, care nu călătorise recent nicăieri. Iar în Australia, Omicron a fost depistat un elev, care nu a călătorit și nu a intrat în contact cu persoane venite din afara țării. Aceste cazuri arată că varianta a început deja să circule la nivel local, transmite DIGI24.ro.

Cel mai recent caz a fost depistat în Australia. Este vorba de un elev care, de asemenea, nu a intrat în contact cu persoane venite din afara țării, ceea ce indică faptul că varianta a început să se transmită la nivel local în Australia, potrivit sursei citate

Cazul a fost descoperit la Sydney, în pofida interdicției de intrare în țară a celor care nu sunt cetățeni australieni și a restricțiilor privind zborurile din Africa de Sud, unde a fost detectată pentru prima dată varianta Omicron, la sfârșitul lunii noiembrie. 

Persoana testată pozitiv "nu a călătorit în străinătate și nu are legături cu persoane care au călătorit în străinătate", a anunțat Departamentul de Sănătate din statul New Wales South, precizând că este în curs identificarea cazurilor de contact.

Alte nouă cazuri de contaminare cu varianta Omicron au fost detectate în Australia, toate la persoane care au venit din străinătate, relatează AFP, citată de Agerpres.

Școala creștină Regents Park din vestul orașului Sydney, unde învață elevul infectat, a fost închisă, iar familia sa a fost plasată în carantină.

Australia înregistrează zilnic aproximativ 2.000 de noi cazuri de contaminare cu COVID-19. Având o rată de vaccinare de 87% în rândul populației cu vârsta de peste 16 ani, autoritățile australiene și-au exprimat încrederea că vor putea combate în mod eficient noua variantă a virusului. Rata de spitalizare este scăzută în prezent, iar totalul deceselor este de 2.021.

Varianta Omicron a fost clasificat drept "îngrijorătoare" de către Organizația Mondială a Sănătății și sunt în curs de desfășurare studii pentru a determina dacă, și în ce măsură, este mai contagioasă sau mai rezistentă la vaccinuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău