Primele cazuri de gripă din din acest sezon

  • 26 Noiembrie 2016 10:25
Primele cazuri de gripă din din acest sezon

Primele cazuri de gripă din acest sezon au fost depistate la doi copii din municipiul Chișinău. Informația a fost confirmată de către medicii din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică, relatează Radio Moldova Actualități.

„Ambii copii au prezentat semne de febră și tuse. Fetița de șase ani a urmat preparate antivirale, iar acum este acasă. Cel de-al doilea pacient a fost ieri internat la Spitalul Clinic de Boli Contagioase „Toma Ciorbă”, iar starea lui este medie”, spune medicul din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță.
 
Potrivit ministrei Sănătății, Ruxanda Glavan, vaccinurile antigripale sunt așteptate să ajungă în țară până la 30 noiembrie.
 
„Datorită suportului direct al Organizației Mondiale a Sănătății, începând din anul 2015 Republica Moldova a beneficiat de loturi de vaccinuri antigripale. Anul trecut am beneficiat de 150 mii doze, acu , pe drum se află încă 200 mii de doze de vaccin antigripal care se estimează că vor ajunge în Republica Moldova către data de 30 noiembrie”, a comunicat Ruxanda Glavan.
 
Medicii recomandă populației să nu se ocupe cu automedicația, iar la apariția febrei înalte, a durerilor de cap, tusei, vomei sau a durerilor musculare să se adreseze după ajutor medical.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău