Primele audieri din partea Comisiei de Evaluare a Procurorilor. Toți cei patru candidați și-au confirmat prezența

  • 21 Martie 15:57
Primele audieri din partea Comisiei de Evaluare a Procurorilor. Toți cei patru candidați și-au confirmat prezența

Comisia de Evaluare a Procurorilor va audia patru reprezentanți ai societății civile care aspiră la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), în perioada 26 – 27 martie, Toți cei patru candidați și-au confirmat prezența.

Comisia de Evaluare a Procurorilor va audia patru reprezentanți ai societății civile care aspiră la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), în perioada 26 – 27 martie,  Toți cei patru candidați și-au confirmat prezența, scrie BIZLAW.

Audierea reprezintă una dintre principalele etape ale evaluării externe, în cadrul căreia candidații au posibilitatea să clarifice anumite dubii identificate în timpul verificărilor. În cazul refuzului de a participa la interviuri, candidații sunt evaluați în baza informațiilor acumulate.

În prezent, Comisia de Evaluare a Procurorilor desfășoară evaluarea a 28 de candidați – reprezentanți ai sistemului Procuraturii și societății civile - care candidează pentru funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor și Colegiul de disciplină și etică din cadrul CSP. Respectivii candidați sunt evaluați în baza criteriilor de integritate etică și financiară prevăzute de Legea 26/2022. Până în prezent, Comisia de Evaluare a Procurorilor a constatat nepromovarea evaluării de către 4 candidați pentru Colegiile CSP, urmare a retragerii acestora din concurs sau nedepunerii declarațiilor solicitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău