Primele ajutoare din partea unor organizații și agenții ale Națiunilor Unite ajung la Chișinău în sprijinul ucrainenilor care s-au refugiat în Rep. Moldova

  • 01 Martie 2022 13:23
Primele ajutoare din partea unor organizații și agenții ale Națiunilor Unite ajung la Chișinău în sprijinul ucrainenilor care s-au refugiat în Rep. Moldova

Primele ajutoare din partea unor organizații și agenții ale Națiunilor Unite ajung astăzi la Chișinău în sprijinul ucrainenilor care s-au refugiat în Rep. Moldova. Acestea vor fi distribuite refugiaților la cele două tabere organizate de autoritățile moldovene la frontiera cu Ucraina, dar și la un centru de găzduire din Chișinău, transmite Radio Chișinău.

Primele ajutoare internaționale pentru ucrainenii care au venit în Rep. Moldova din cauza războiului declanșat de Rusia în țara lor, vin din partea UNICEFF și sunt destinate copiilor. Este vorba de haine, pături și plăpumi, care sunt aduse chiar la această oră la Centrul Moldexpo din Chișinău unde sunt organizate locuri speciale pentru refugiați.

Un alt ajutor din partea Înaltului Comisariat al Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați, urmează să ajungă la Chișinău mâine.

Asistența constă din șapte mii de plăpumi care vor fi distribuite la frontieră refugiaților din Ucraina a declarat pentru Radio Chișinău Coordonatorul Agenției ONU pentru Refugiați în Rep. Moldova Bertrand Blanc.

Pe teritoriul R. Moldova, la frontiera de stat cu Ucraina, funcționează două tabere pentru refugiați, una în localitatea Palanca, în zona de sud, și alta la Otaci, în partea de Nord.

Autoritățile de la Chișinău au anunțat ieri că a fost creat un Centru Unic de gestionare a crizei care va coordona fluxul de refugiați și colectarea de ajutoare pentru aceștia.

Biroul Migrație și Azil  din Rep. Moldova a instituit o Linie Verde pentru cetățenii care vor dori să facă donații pentru refugiați. Totodată, în Chișinău au fost create câteva centre de colectare a bunurilor de primă necesitate pentru oamenii veniți din țara vecină.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, peste 84 de mii de cetățeni ucraineni au intrat în Rep. Moldova. Jumătate dintre aceștia au rămas în Rep. Moldova, iar ceilalți au plecat în România, potrivit datelor furnizate astăzi de Ministerul de Interne.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău