Primarul Parisului: ”Sportivii ruși și belaruși nu sunt bineveniți la Jocurile Olimpice”

  • 31 Martie 09:35
Primarul Parisului: ”Sportivii ruși și belaruși nu sunt bineveniți la Jocurile Olimpice”

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat, în timpul unei deplasări la Kiev, că „sportivii” ruși și belaruși nu sunt „bineveniți” la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, într-o înregistrare video publicată sâmbătă, conform lefigaro.fr, citată de News.ro.

„Vreau să le spun sportivilor ruși și belaruși că nu sunt bineveniți la Paris și să le spun sportivilor ucraineni și întregului popor ucrainean că îi susținem foarte activ și foarte puternic”, a declarat presei primarul Parisului, membru al Partidului Socialist, într-o înregistrare video publicată de canalul ucrainean de Youtube United news.

În timpul călătoriei sale la Kiev, Anne Hidalgo a vizitat centrul de antrenament al sportivilor ucraineni. Rușii, care vor participa la Jocurile Olimpice sub un drapel neutru, nu se vor alătura paradei echipelor naționale la ceremonia de deschidere, dar vor avea totuși „ocazia de a trăi evenimentul”, după cum a precizat Comitetul Internațional Olimpic (CIO) la 19 martie.

În schimb, Rusia a acuzat CIO de „coborâre în rasism și neonazism” și de a se face vinovat de „discriminare” și „intimidare”.

Consiliul Europei, care monitorizează drepturile omului pe continent și care reunește 46 de țări, ceruse deja anul trecut ca sportivii ruși și belaruși să fie excluși de la Jocurile de la Paris.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
16
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău