Primarul municipiului Bălți a anunțat despre depistarea unor dispozitive de ascultare în biroul său

  • 15 Februarie 2022 15:53
Primarul  municipiului Bălți a anunțat despre depistarea unor dispozitive de ascultare în biroul său

Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, a anunțat că în biroul său au fost depistate două dispozitive de ascultare. „Este vorba despre faptul că în timp ce se făcea o curățenie de rutină, în biroul meu au fost găsite două dispozitive de ascultare”, a menționat primarul. „Voi afla cine a instalat ilegal aceste dispozitive și toată țara le va afla numele”, a precizat Nicolai Grigorișin pe pagina sa de Facebook.

Primarul a remarcat că nu este pentru prima oară când se confruntă cu o asemenea problemă. „Este un fel de deja vu”. „A revenit regimul Plahotniuc?!”, a întrebat retoric edilul de Bălți, sugerând în ce perioadă a mai avut o asemenea experiență.

Solicitată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a menționat că „până la acest moment, primarul municipiului Bălți nu a sesizat nici Procuratura municipiului Bălți și nici Inspectoratul de Poliție vizavi de pretinse fapte de depistare a unor dispozitive de înregistrare în biroul său. Cu toate acestea, procurorul-șef al municipiului Bălți a dispus verificarea acestor informații”.

Mariana Cherpec a specificat că ar fi fost corect și legal ca primarul să sesizeze mai întâi Procuratura și ulterior să lanseze în presă asemenea afirmații, căci el a divulgat săvârșirea unei presupuse infracțiuni.

În privința cazului anterior de depistare a unor dispozitive de ascultare în biroul directorului CNA, Iulian Rusu, Mariana Cherpec a informat că sesizarea depusă se află în proces de investigare la Procuratura Anticorupție. „Vom reveni cu informații când vom avea un rezultat”, a specificat Mariana Cherpec.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău