Primarul înlăturat al Melitopolului: Soldații ruși îi obligă pe profesori să predea în limba rusă

  • 24 Martie 2022 13:50
Primarul înlăturat al Melitopolului: Soldații ruși îi obligă pe profesori să predea în limba rusă

Primarul localității ucrainene Melitopol, Ivan Fedorov, răpit de ruși și apoi înlăturat de la conducerea orașului și înlocuit cu un edil prorus, a acuzat joi că toate colegiile din oraș au fost obligate să se redeschidă cu predare în limba rusă.

„Astăzi (joi - n.r.), militarii ruși îi obligă pe profesorii din Melitopol să țină lecții elevilor în limba rusă, începând cu 1 aprilie”, a anunțat Fedorov pe rețelele sociale, a relatat agenția ucraineană Ukrinform, citată de EFE, potrivit Agerpres.

El a mai spus că Melitopol a avut probleme cu plata salariilor angajaților publici dat fiind faptul că Trezoreria a blocat transferurile de bani către oraș, situat în sudul țării, între orașul-port asediat Mariupol și orașul ocupat Herson.

Fedorov a mai declarat că trupele ruse au sechestrat trei cetățeni israelieni, însă nu a oferit și alte detalii despre identitatea acestor trei persoane și nici despre momentul în care s-ar fi petrecut faptele.

La jumătatea lunii martie, trupele ruse au instalat-o la conducerea primăriei orașului pe Galina Danilcenko, care a lansat un apel la locuitori să nu se opună ocupației ruse pentru ca viața să poată reveni la normal.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău