Primarul Iașului, Mihai Chirica, în vizită la Chișinău

  • 02 Februarie 2017 14:47
Primarul Iașului, Mihai Chirica, în vizită la Chișinău

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a plecat miercuri, 1 februarie, la Chișinău, pentru a participa la deschiderea Expoziției Naționale „Fabricat în Moldova”.

Evenimentul, care se desfășoară la Centrul Internațional de Expoziții „Moldoexpo”, găzduiește și o secțiune „Fabricat în Iași”, organizată ca urmare a parteneriatului stabilit la finalul anului 2016 între Primăria Municipiului Iași, pe de o parte, și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova - România și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova, de cealaltă parte, scrie Ziarul Evenimentul.

Ca urmare a acestui parteneriat, la finalul lunii noiembrie 2016, s-a desfășurat la Iași, în incinta Palas Mall, Expoziția „Fabricat în Moldova” și Forumul Bilateral de Afaceri România-Republica Moldova, municipalitatea ieșeană, cu sprijinul Palas Mall, punând la dispoziție spațiul necesar desfășurării evenimentului. În mod reciproc, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a asigurat producătorilor ieșeni interesați spațiul necesar pentru a expune la Târgul de la Chișinău. Au răspuns acestei invitații câteva dintre cele mai importante companii ieșene: Antibiotice SA, Brikston Construction Solutions SA, Iasitex SA, Conest SA, Proinvest Group SRL Pașcani, precum și Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. 

Firmele ieșene, interesate de parteneriate cu cele de peste Prut

De asemenea, primarul Municipiului Iași, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul Butnariu, precum și reprezentanții companiilor ieșene prezente la eveniment vor participa și la Forumul Bilateral Moldova - România, în cadrul căruia vor fi dezbătute aspecte ale dezvoltării relațiilor comerciale dintre cele două părți. „Participarea unora dintre cele mai mari companii ieșene la cel mai important eveniment expozițional din Republica Moldova reprezintă un semnal clar al interesului manifestat de producătorii ieșeni pentru extinderea colaborării cu oamenii de afaceri de cealaltă parte a Prutului. Relațiile economice dintre Republica Moldova și România au o dinamică ascendentă, România fiind unul dintre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova. Această realitate impune crearea unui cadru de comunicare și dezvoltare a relațiilor dintre operatorii economici de pe ambele maluri ale Prutului. Mulțumim pe această cale Camerei de Comerț și Industrie Iași pentru implicarea în organizarea deplasării agenților economici ieșeni la Chișinău, parteneriatul dintre municipalitatea ieșeană și instituțiile reprezentative ale mediului de afaceri materializându-se astfel într-un nou proiect concret”, a declarat primarul Mihai Chirica.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău