Primarul de Iași, îndemn pentru basarabenii stabiliți în România: „A venit timpul să încercăm din răsputeri să schimbăm destinul R.Moldova”

  • 15 August 09:12
Primarul de Iași, îndemn pentru basarabenii stabiliți în România: „A venit timpul să încercăm din răsputeri să schimbăm destinul R.Moldova”

„A venit timpul să încercăm din răsputeri să schimbăm destinul Republicii Moldova”. Acesta a fost îndemnul făcut de Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, pentru românii basarabeni care s-au stabilit în România, scrie infoprut.ro.

Potrivit primarului, comunitatea românilor basarabeni din Iași este una numeroasă, activă, așezată pe un fundament patriotic românesc foarte clar și care activează în toate domeniile sociale ale orașului, dar și ale țării, notează sursa citată. „Avem medici foarte buni, asistente medicale foarte bune, avem manageri de companii și de multinaționale, avocați și mulți alți profesioniști din diverse domenii care au venit să profeseze aici și să ducă o viață mai bună. Totuși, să nu uităm de familiile noastre de acasă care au nevoie de noi, de expertiza noastră europeană și de rolul pe care îl putem juca în integrarea Republicii Moldova în comunitatea Europei Unite”, a precizat Mihai Chirica în cadrul unei dezbateri dedicate discuțiilor despre problemele și soluțiile comunității de români din Republica Moldova.

În context, edilul de Iași a specificat că basarabenii care sunt în momentul de față pe teritoriul României se uită cu bucurie și invidie spre Vest și cu o lacrimă care curge permanent spre Est. „Acolo nivelul de trai este foarte scăzut, din cauza perspectivelor foarte restrânse pe care mulți din cei care au guvernat Republica Moldova le-au avut în ceea ce privește calitatea vieții cetățenilor. Și nu îmi este frică sau rușine să spun că acest lucru s-a întâmplat din cauza piedicilor permanente și a cizmei rusești care a stat în calea dezvoltării Republicii Moldova”, a mai punctat sursa.

Totodată, Mihai Chirica a menționat că în municipiul Iași sunt înregistrați peste 50 de mii de cetățeni din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
23
Cer fragmentat
Umiditate:69 %
Vint:7,2 m/s
Sun
20
Mon
19
Tue
19
Wed
16
Thu
17

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău