Primarul comunei Băcioi acuză că Raisa Stoica, membră PD, a fost restabilită ilegal în funcția de secretară a consiliului local

  • 08 Iunie 2018 12:20
Primarul comunei Băcioi acuză că Raisa Stoica, membră PD, a fost restabilită ilegal în funcția de secretară a consiliului local Agora

Primarul comunei Băciori, Vitalie Șalari a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Raisa Stoica a fost restabilită ilegal în funcția de secretară al Consiliului Primăriei comunei Băcioi și că a ocupat  în mod abuziv biroul din cadrul instituției.

 

Potrivit lui Vitalie Șalari, acest conflict a început în 2011 când a fost ales primar și a descoperit mai multe ilegalități privind atribuirea a sute de terenuri cu implicarea secretarei consiliului local, Raisa Stoica. Astfel, primarul spune că a sesizat procuratura, poliția, a fost deschis un dosar penal și funcționara a fost suspendată din funcție. „Pe parcurs, Raisa Stoica a aderat la PD pentru a avea protecție după încălcările grave și acum câteva luni a fost achitată în acest dosar. Decizia nu prevede nici măcar ca Raisa Stoica să aibă interdicția de a ocupa funcții publice și chiar lasă la discreția consiliului de o repune în funcție, chiar dacă decizia este atacată al Curtea de Apel”, a menționat primarul comunei Băcioi.

Totodată, Vitalie Șalari a afirmat că membrii Consiliului s-au convocat ilegal acum câteva zile și membrii PD, PSRM și alți reprezentanți care „au fost duși în eroare” au luat decizia de a o restabili în funcție pe Raisa Stoica, iar poliția a sigilat biroul și safeul secretariatului consiliului local, iar oamenii nu pot să-și primească actele solicitate. Acesta a precizat că poliția desigilat, ieri seara, biroul. Primarul de Băcioi susține că aceste acțiuni au loc sub protecția deputatului Constantin Țuțu, care i-ar fi propus ca secretarul consiliului și viceprimarul să fie din partea PD, iar el a refuzat. Vitalie Șalari mai spune că a fost amenințat cu lichidare fizică, are deschise mai multe dosare despre care spune că ar fi fabricate și că a cerut mai multor ambasade și organizații internaționale azil politic pentru familia sa.

La rândul său, Raisa Stoica a declarat pentru prime.md că după decizia consiliului s-a prezentat a doua zi la muncă, însă nu a fost lăsată să intre în birou. "Categoric refuză de a întocmi actul de predare, primire a tuturor actelor necesare pentru funcționarea primăriei, și refuză să părăsească biroul toți, a spus secretara consiliului local al comunei Băcioi, Raisa Stoica, subliniind că a fost repusă legal în funcție.

Deputatul, Constantin Țuțu nu a venit, deocamdată, cu o reacție referitor la acuzațiile primarului de Băcioi. Puurtărorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari a declarat pentru deschide.md că afirmațiile lui Vitalie Șalari sunt „politice”. „Referitor la declarațiile domnului Șalari, aceasta este poziția dumnealui. În mare parte, nu le-aș comenta, deoarece el vorbește despre existența unor dosare pe care le cataloghează drept fabricate de către partidul care este la guvernare. Aș putea spune că declarațiile respective nu sunt probate. Urmează ca organele de drept să se expună. Prezumția nevinovăției se aplică și față de dumnealui”, a mai spus Vitalie Gămurari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău