Primarii unioniști din R.Moldova, în discuții cu liderii partidelor politice de la București

  • 18 Martie 2018 21:28
Primarii unioniști din R.Moldova, în discuții cu liderii partidelor politice de la București

Aproximativ 100 de primari și de consilieri locali din Republica Moldova, care s-au pronunțat pentru unirea cu România, s-au întâlnit, astăzi, la București, cu liderul PNL, Ludovic Orban, și cu președintele USR, Dan Barna.

Au fost discutate soluțiile care pot duce la unirea celor două state și modalitățile prin care România va susține, în continuare, dezvoltarea Republicii Moldova și drumul ei spre Uniunea Europeană, relatează Radio România Actualități.

Liderul PNL, Ludovic Orban, crede că România poate să facă mai mult pentru a ajuta Republica Moldova și a reafirmat că atunci când majoritatea cetățenilor din această țară va dori unirea cu statul român, atunci acest lucru poate să se întâmple.

„Eu sunt convins că România este pregătită pentru această unire. Noi transmitem în mod constant aleșilor locali ai PNL să dezvolte relații de înfrățire, de cooperare, de realizare de programe comune cu primari și consilii locale din satele din Republica Moldova, din Basarabia”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele USR, Dan Barna, a reafirmat poziția partidului său, potrivit căreia, în acest moment, locul comun pe care România și Republica Moldova îl pot ocupa este în interiorul Uniunii Europene.

„Punctul de vedere pe care l-am transmis și eu colegilor și fraților noștri care au venit astăzi la București a fost acela că noi vedem și USR vede această apropiere în firescul context european, pentru că noi, sincer, credem că locul României și a Republicii Moldova este în UE, într-o UE modernă și într-un context de democrație la care ținem cu toții și care este foarte importantă în Republica Moldova și care suferă în momentul de față”, potrivit lui Dan Barna.

Primarii din unele localități din Republica Moldova s-au pronunțat pentru unirea cu România cât mai repede posibil.

Vitalie Șalari, primarul comunii Băcioi:

„România foarte mult a ajutat Republica Moldova ca oamenii să cunoască, de fapt, toate avantajele care sunt în urma oportunităților pe care ni le oferă nouă România”

Ion Rabacu, comuna Negurenii Vechi din raionul Ungheni:

„Sprijin și susținere pentru a înfăptui unirea. Noi trebuie să avem un plan comun și trebuie să-l realizăm”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău