Primarii insistă asupra abrogării prevederilor cu privire la plafonarea taxele locale

  • 17 Ianuarie 2014 15:25
Primarii insistă asupra abrogării prevederilor cu privire la plafonarea taxele locale

Primarii insistă ca Parlamentul să abroge prevederile din politica bugetar fiscală pentru anul curent care se referă la plafonarea unor taxe locale.

Subiectul a fost discutat, vineri, 17 ianuarie, în cadrul unei ședințe comune a Comisiei parlamentare pentru Adminitrație Publică Locală și reprezentanții Congresului Autorităților Locale. Prevederile respective au fost votate la sfârșitul anului când majoritatea autorităților locale au votat deja bugetul pentru anul curent, a menționat președintele CALM, Tatiana Badan.

Cele mai mari pierderi – de aproape 40 de milioane de lei le va suporta Chișinăul, iar cea mai mare parte a acestora țin de micșorarea taxelor pentru cazinouri și jocurile de noroc, a menționat reprezentantul primăriei Chișinău, Veronica Herța.

Deputatul liberal Valeriu Munteanu a recunoscut că unele primării comiteau abuzuri în lipsa unor plafoane ale taxelor, dar a subliniat că legea votată de parlament ar fi ilegală și a fost atacată la Curtea Constituțională.

La rândul său, președintele Comisiei pentru Adminitrație Publică Locală, deputatul comunist Eduard Mușuc a subliniat că taxele respective le permiteau autorităpților locale să se dezvolte.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău