Primarii de la Chișinău și Bacău au discutat programe comune ce ar putea fi realizate în sănătate, educație și transport

  • 06 Octombrie 2018 11:21
Primarii de la Chișinău și Bacău au discutat programe comune ce ar putea fi realizate în sănătate, educație și transport

Proiecte comune ce ar putea fi realizate de primăriile Chișinău și Bacău au fost discutate în cadrul unei întâlniri dintre primarii celor două orașe. Ruslan Codreanu, primarul interimar al Chișinăului s-a arătat interesat de experiența colegului său Cosmin Necula, primar la Bacău, în sănătate, educație, protecție socială și transport.

Ruslan Codreanu a prezentat demersul actualei administrații publice a Chișinăului privind acumularea experienței pe domeniul sănătății, dar și de atragere și implementare a fondurilor europene la nivel local, potrivit unui comunicat al municipalității.

La rândul său, primarul de Bacău, Cosmin Necula, și-a arătat disponibilitatea de a coopera cu Chișinăul și a declarat că își dorește ca în viitorul apropiat să dezvolte proiecte comune cu capitala Republicii Moldova.

Cei doi primari au convenit că Primăria municipiului Chișinău va constitui o echipă de specialiști care să se deplaseze pentru o săptămână la Bacău, pentru a prelua din experiența orașului din România și să colaboreze în domeniile de interes pentru capitala Republicii Moldova.      

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care primarul general interimar, Ruslan Codreanu, o realizează pe parcursul zilei în municipiul Bacău, România.

Programul delegației din Chișinău mai prevede întrevederi la nivelul Consiliului  Județean Bacău, dar și vizitarea mai multor instituții și întreprinderi de menire social-economică din județ și a spitalului municipal din Moinești, una din cele mai dotate și moderne entități medicale din România.

De asemenea, Ruslan Codreanu va participa la o masă rotundă, care va avea ca tematică identificarea posibilităților de interconectare a municipiului Chișinău la proiecte de infrastructură, sociale, sănătate etc., finanțate de către Uniunea Europeană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău