Primarii care au obținut mai mult de jumătate din voturi și au câștigat alegerile din primul tur

  • 21 Octombrie 2019 00:36
Primarii care au obținut mai mult de jumătate din voturi și au câștigat alegerile din primul tur

Alegătorii din câteva orașe și municipii din Republica Moldova și-au ales primarii din primul tur la alegerile locale de duminică.

La Bălți, al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova, a învins din primul tur, fostul primar de centru-stânga, Renato Usatîi.

La Orhei, condus până recent de controversatul om de afaceri și politician Ilan Șor, condamnat de prima instanță în dosarul privind jaful bancar din 2014, învinge din primul tur, cu peste 70% de voturi reprezentantul acestuia, Pavel Verejanu.

La Briceni, după procesarea voturilor, primar ar urma să fie candidatul Partidului Socialiștilor, Vitalii Gorodinskii, care a obținut 80,95%.

În orașul Glodeni, alegerile au fost câștigate din primul tur de candidata Partidului Nostru, Stela Onuțu, care a obținut 59,16 %, potrivit datelor pe pagina Comisiei Electorale Centrale.

La Ialoveni, potrivit datelor preliminare candidatul independent Sergiu Aramașu obține 54,69%. La Strășeni, câștigă cu 80, 52% candidata independentă Valentina Casian.

Funcția de primar al municipiul Comrat este câștigată, detașat, de socialistul Serghei Anastasov, care obține 94,41% din sufragii.

Municipiul Cahul va fi condus de Nicolae Dandiș, candidat independent, care a acumulat 81,41% din voturi.

Primăria din Cantemir va fi condusă candidatul Partidului Nostru Roman Ciubaciuc, care a obținut 53,93 la sută din sufragii în primul tur.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău