Primăria solicită implicarea MAI în respectarea măsurilor antiepidemice

  • 31 August 2021 13:35
Primăria solicită implicarea MAI în respectarea măsurilor antiepidemice

Primarul capitalei, Ion Ceban, susține că nu este de competența șoferilor și a taxatorilor să facă observații călătorilor pentru a ține cont de restricțiile impuse de către comisiile de sănătate publică. Municipalitatea solicită implicarea Ministerului Afacerilor Interne în gestionarea fluxului de călători în transportul public în condițiile în care, din 1 septembrie, va fi un număr mai mare de oameni în stații, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, primarul scrie că municipalitatea creează condiții în transportul public (dezinfectant pentru pasageri, dezinfectarea unităților de transport), aduce troleibuze și autobuze, repară drumuri, creează benzi dedicate și îmbunătățește infrastructura orașului. Dar, nu este de competența Primăriei să îndeplinească rolul poliției. Edilul întoarcerea poliției comunitare în Chișinău, care este atât de necesară.

Ion Ceban a punctat că, timp de un an, în capitală a fost aduse mai multe autobuze și troleibuze. Este vorba despre achiziționarea a 58 de autobuze cu parcurs, din Norvegia și Olanda, destinate suburbiilor capitalei, 28 dintre acestea au fost deja recepționate, iar 16 au fost distribuite pe rute. Restul unităților sunt în proces de pregătire pentru a fi puse în circulație. Este vorba despre zece autobuze, primele din lotul de 100 de autobuze noi ISUZU, achiziționate de municipalitate în anul curent, care au fost puse pe linii. Alte cinci urmează să treacă procedurile de verificări tehnice și înmatriculare și vor fi scoase în circulație în cel mai scurt timp, iar 60 de troleibuze au fost procurate în acest an și deja sunt pe străzile capitalei. Altele două troleibuze articulate vor ieși la linie în curând. Până la finele anului curent vor fi aduse în capitală minimum 240 de autobuze și troleibuze, promite Ion Ceban.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău