Primăria Oradea din România a încheiat un acord de înfrățire cu comuna Stăuceni din Republica Moldova

  • 11 Aprilie 17:10
Primăria Oradea din România a încheiat un acord de înfrățire cu comuna Stăuceni din Republica Moldova

Primăria Oradea a încheiat un acord de înfrățire cu comuna Stăuceni din Republica Moldova, după ce, în anul 2020, a mai realizat un acord de înfrățire cu comuna Băcioi, din municipiul Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, primarul comunei Stăuceni, Alexandru Vornicu și city-managerul Oradiei, Mihai Jurca, au semnat miercuri protocolul de înfrățire dintre cele două administrații.

După formalitățile legale de semnare a protocolului de înfrățire cu Primăria Oradea și a celui de cooperare al Consiliului Județean Bihor, Mihai Jurca și Alexandru Vornicu au vizitat câteva dintre proiectele de dezvoltare locală pe care acestea le-a implementat după 2020 în comună.

Acestea se referă la amenajarea infrastructurii de educație (reabilitarea grădiniței Sălcioara și a liceului Dragoș Vodă), reabilitarea și construcția spațiilor verzi (Parcul Alexei Mateevici), amenajarea spațiilor și parcărilor de domiciliu din cartiere, până la introducerea rețelelor edilitare în toată comuna și amenajarea drumurilor din cartierele de case ale comunei.

„Alexandru Vornicu a dovedit că este un bun manager în slujba comunității. M-am bucurat să aud și să înțeleg viziunea și strategia de dezvoltare pe care o are pentru comunitate. L-am asigurat azi de tot sprijinul primarului Florin Birta, al președintelui CJ, Ilie Bolojan în dezvoltarea și implementarea proiectelor de dezvoltare locală. Sunt convins că, odată cu integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, deschiderea surselor de finanțare europene și alături de echipa din Primăria Stăuceni, Alexandru Vornicu va schimba la față comunitatea din Stăuceni și foarte important, va contribui decisiv la schimbarea mentalităților. Felicitări și respect pentru numeroasele proiecte dezvoltate în condițiile unor resurse financiare limitate”, a declarat Mihai Jurca.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:11 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău