Primăria municipiului Chișinău a eleborat un plan pentru susținerea veteranilor de război

  • 25 Februarie 09:21
Primăria municipiului Chișinău a eleborat un plan pentru  susținerea veteranilor de război

Administrația publică locală a municipiului Chișinău a elaborat un plan pentru susținerea veteranilor de război, transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului Chișinău a elaborat Planul de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect", pentru consolidarea încrederii și îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război, pentru perioada 2021-2023. Documentul are drept scop asigurarea continuității procesului de îmbunătățire a politicii sociale a statului în privința veteranilor de război, precum și a menținerii dialogului constructiv cu această categorie de cetățeni.

Conform documentului, Primăria Chișinău urmează să evalueze responsabilitățile instituționale, stabilite în conformitate cu legislația, ce garantează drepturile și protecția socială a veteranilor de război și identificarea acțiunilor ce asigură realizarea acestora, incluse într-un plan pentru fiecare autoritate/instituție.

Planul referitor la veterani prevede facilitarea redenumirii unor străzi din municipiul Chișinău, a unor instituții de învățământ, în memoria celor căzuți pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și a celor căzuți în luptele din Afganistan, băștinași ai municipiului, decorați cu distincții de luptă; organizarea și desfășurarea întâlnirilor dintre reprezentanții APL și veteranii de război, membrii familiilor celor căzuți în acțiunile de luptă, în vederea identificării și soluționării problemelor cu care se confruntă aceștia; stabilirea și consolidarea unui parteneriat de colaborare între APL și organizațiile municipale de veterani, precum și desfășurarea anuală a unui concurs educativ-patriotic „Cupa Eroilor", cu participarea veteranilor de război și a elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,06 m/s
Sat
9
Sun
10
Mon
10
Tue
9
Wed
11

Curs oficial BNM 17 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3806 -0.0000
USD 17.8731 -0.0000
RON 4.3416 -0.0000
UAH 0.6392 -0.0000
RUB 0.2325 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău