Primăria municipiului Chișinău a eleborat un plan pentru susținerea veteranilor de război

  • 25 Februarie 2021 09:21
Primăria municipiului Chișinău a eleborat un plan pentru  susținerea veteranilor de război

Administrația publică locală a municipiului Chișinău a elaborat un plan pentru susținerea veteranilor de război, transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului Chișinău a elaborat Planul de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect", pentru consolidarea încrederii și îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război, pentru perioada 2021-2023. Documentul are drept scop asigurarea continuității procesului de îmbunătățire a politicii sociale a statului în privința veteranilor de război, precum și a menținerii dialogului constructiv cu această categorie de cetățeni.

Conform documentului, Primăria Chișinău urmează să evalueze responsabilitățile instituționale, stabilite în conformitate cu legislația, ce garantează drepturile și protecția socială a veteranilor de război și identificarea acțiunilor ce asigură realizarea acestora, incluse într-un plan pentru fiecare autoritate/instituție.

Planul referitor la veterani prevede facilitarea redenumirii unor străzi din municipiul Chișinău, a unor instituții de învățământ, în memoria celor căzuți pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și a celor căzuți în luptele din Afganistan, băștinași ai municipiului, decorați cu distincții de luptă; organizarea și desfășurarea întâlnirilor dintre reprezentanții APL și veteranii de război, membrii familiilor celor căzuți în acțiunile de luptă, în vederea identificării și soluționării problemelor cu care se confruntă aceștia; stabilirea și consolidarea unui parteneriat de colaborare între APL și organizațiile municipale de veterani, precum și desfășurarea anuală a unui concurs educativ-patriotic „Cupa Eroilor", cu participarea veteranilor de război și a elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău