Primăria din Focșani va demara procedurile pentru un acord de înfrățire cu orașul Chișnău, în cadrul proiectului „Orașele Unirii”

  • 25 Iulie 14:12
Primăria din Focșani va demara procedurile pentru un acord de înfrățire cu orașul Chișnău, în cadrul proiectului „Orașele Unirii”

Primăria municipiului Focșani a anunțat, miercuri, că va demara procedurile pentru realizarea unui acord de înfrățire cu municipiul Chișinău din Republica Moldova, în cadrul proiectului "Orașele Unirii", informează RADOR.

Potrivit sursei citate, colaborarea are ca scop dezvoltarea economică prin stimularea investițiilor și susținerea unei creșteri economice durabile, schimbul de experiențe valoroase în atragerea fondurilor europene și internaționale pentru proiecte regionale, facilitarea schimbului de informații privind oportunitățile de afaceri și cooperarea comercială.

De asemenea, va urmări dezvoltarea activităților culturale și turistice prin organizarea de expoziții și evenimente culturale comune precum și promovarea patrimoniului cultural și turistic al ambelor regiuni.

"Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a răspuns afirmativ invitației lansate de către primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, pentru semnarea unui acord de colaborare între cele două orașe. Invitația a fost lansată în cadrul unei inițiative prin care Primăria municipiului Focșani vrea să dezvolte parteneriate cu "Orașele Unirii". Alături de Cernăuți, București, Alba-Iulia și Focșani, orașul Chișinău este considerat "Oraș al Unirii" după ce, la 27 martie/9 aprilie 1918, Sfatul Țării a aprobat unirea Basarabiei cu Regatul României"™, se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău