Primăria Chișinău vrea să scoată la mezat 50 de loturi de teren

  • 04 Iunie 2020 15:11
Primăria Chișinău vrea să scoată la mezat 50 de loturi de teren

Primăria municipiului Chișinău va propune în perioada următoare circa 50 de loturi de teren, pentru a fi expuse la licitație publică.

În acest sens, primarul general, Ion Ceban, a semnat o dispoziție despre instituirea unui Grup de lucru pentru identificarea și propunerea spre valorificare prin concurs a resurselor finciare, proprietate a municipiului Chișinău.

Comisia este prezidată de vicepriamrul de ramură, Victor Chironda, iar în calitate de membri figurează reprezentanți ai Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare și ai Direcției asistență juridică. 

Conform prevederilor actului administrativ semnat de Ion Ceban, Grupul de lucru urmează să identifice în perioada imediat următoare cca 50 de loturi de teren, proprietate municipală, în vederea expunerii la licitație (superficie, dare în locațiune, vânzare/cumpărare), în condițiile legislației în vigoare.

„Măsura vine din necesitatea folosirii raționale a terenurilor din domeniul public și privat, prin creșterea bazei impozabile, satisfacerea nevoilor sociale și stimularea investițiilor, în vederea asigurării realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă a municipiului Chișinău. De asemenea, săptămânal, vor fi înaintate propuneri Primarului General, pentru loturi care pot fi valorificate în termeni proximi, prin intermediul licitațiilor publice”, se arată în comunicatul Primăriei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău