Primăria Chișinău va cumpăra unități de transport pentru a face față numărului mare de călători

  • 14 Iulie 2014 16:48
Primăria Chișinău va cumpăra unități de transport pentru a face față numărului mare de călători

După ce a decis scoaterea de pe linie a mai multor rute de maxi taxi, primăria capitalei intenționează să suplinească cu 70 de unități, numărul de autobuze și troleibuze care circulă pe străzile municipiului, pentru a face față numărului de călători.

Câteva mașini vor fi procurate din sursele financiare ale Regiei Transport, altele vor fi asamblate în regim accelerat, urmând ca 25-30 de unități de transport să fie puse pe linie după semnarea unor contracte de închiriere cu agenți privați.

Audio: Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Șeful Direcției Transport a Primăriei, Igor Gamrețki, susține că șoferii care activau pe rutele anulate, și au rămas fără loc de muncă, vor fi angajați de către Regia Transport, prioritate având cei care au credite sau situații financiare dificile. 

Amintim că în urma unei dispoziții semnate vineri de către primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă, cel puțin șase linii de microbuze au fost scoase de pe rute începând de astăzi. Este vorba despre liniile 102105,109110,160,155. Alte șase linii urmează să fie anulate într-o a doua etapă. De asemenea, itinerarele  pentru 10 rute urmează să fie modificate.

În context, Primarul Dorin Chirtoacă a cerut în cadrul ședinței operative de astăzi să fie invitați la Primărie administratorii de rute pentru a le fi prezentate modificările de itinerar. Decizia a venit după greva de o săptămână a șoferilor de maxi-taxi, care au cerut majorarea prețului la călătorie și mai puține controale din partea poliției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău