Primăria Chișinău susține că va repartiza donațiile și refugiaților din afara centrelor de plasament

  • 14 Martie 2022 15:28
Primăria Chișinău susține că va repartiza donațiile și refugiaților din afara centrelor de plasament

Edilul capitalei, Ion Ceban anunță, într-o postare pe Facebook, că toate donațiile de la punctul de colectare deschis de Primăria Chișinău, unde au fost oferite produse de către cetățeni și parteneri, vor fi repartizate tuturor refugiaților care necesită ajutor. Procedura de distribuție va fi lansată la sfârșitul săptămânii curente.

Produsele vor fi repartizate în baza actelor de identitate ale beneficiarelor, cu copia pașaportului și înregistrarea.

„Cunoaștem că, în afară de refugiații care sunt cazați în centrele de plasament din Chișinău, sunt cetățeni care au luat acasă refugiați și sigur la toți le este complicat și necesită ajutor. În prezent, elaborăm mecanismul de repartizare a donațiilor de la punctul de colectare a Primăriei Chișinău. Și anume, vor fi pregătite pungi cu strictul necesar pentru persoanele fizice care au nevoie de susținere”, a menționat Ceban.

În depozitul Primăriei, populația a donat haine, încălțăminte și produse igienice.

„În prezent, elaborăm mecanismul de repartizare a donațiilor de la punctul de colectare a Primăriei Chișinău. Și anume, vor fi pregătite pungi cu strictul necesar pentru persoanele fizice care au nevoie de susținere”, afirmă Ceban.

Ultimele date arată că în Chișinău, în data de 9 martie, la Moldexpo erau cazați 763 de refugiați. La Școala sportivă de handbal nr.2 sunt 130 de persoane. La fostul cinematograf Lukoil –110 persoane. La centrul ORION –147 de persoane, la căminul Direcției Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău – 126 persoane.


În același timp, 76 de persoane sunt în blocul administrativ al Pieței Centrale, 150 de refugiați sunt la Hotelul Nord Vest, iar 151 de persoane sunt într-un bloc separat al spitalului Ftiziopneumologie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău