Primăria Chișinău și Centrul Național Anticorupție au semnat un acord de colaborare

  • 20 Mai 2020 11:53
Primăria Chișinău și Centrul Național Anticorupție au semnat un acord de colaborare

Primăria municipiului Chișinău a încheiat astăzi un acord de colaborare cu Centrul Național Anticorupție cu scopul de a preveni și a combate corupția în cadrul primăriei Chișinău, transmite MOLDPRES.

Acordul semnat vine să fortifice integritatea funcționarilor și colaboratorilor din cadrul administrației publice locale și promovarea standardelor de integritate în cadrul administrației publice locale.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că este interesat ca activitatea autorității  publice locale să fie în lumina prevenției corupției. “Ne propunem să economisim banul public, iar acțiunile primăriei Chișinău să fie transparente”, a spus Ceban.

La rândul său, directorul CNA, Ruslan Flocea, a menționat importanța acestui acord și efectele benefice ale colaborării celor două instituții asupra îmbunătățirii calității serviciilor prestate populației. „Centrul Național Anticorupție salută semnarea acestui Acord de colaborare și își propune sprijinul pentru ghidarea angajaților Primăriei în transpunerea politicilor anticorupție și a reglementărilor naționale și internaționale din domeniu în scopul îmbunătățirii calității serviciilor prestate cetățenilor", a menționat șeful CNA.

Pentru a preveni corupția, activitățile și serviciile Primăriei municipiului Chișinău sunt transferate pe platforme online, acestea având ca scop minimalizarea implicării factorului uman.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău