Primăria Chișinău procură utilaje pentru deszăpezirea și salubrizarea orașului

  • 02 Noiembrie 2021 15:04
Primăria Chișinău procură utilaje pentru deszăpezirea și salubrizarea orașului

Direcția generală transport public și căi de comunicație a Consiliului Municipal Chișinău a informat că a fost organizată o licitație de achiziție a utilajelor pentru deszăpezirea și salubrizarea orașului, tehnica nouă va intra în dotarea ÎM Regia „Exdrupo” din capitală, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a anunțat, pe rețelele de socializare, că parcul de utilaje al „Exdrupo” va fi completat cu tehnică nouă. „Direcția transport a desfășurat o licitație cu privire la achiziționarea tehnicii specializate, printre care: două aspiratoare, trei tractoare cu șasiu pentru salubrizare, dar și cu lame pentru deszăpezire, inclusiv cu mături de înlăturare a stratului de zăpadă de pe carosabil, un utilaj de aplicare a marcajului rutier, un buldoexcavator multifuncțional, o pompă pentru curățarea sistemului de canalizare pluvială ”, a notat edilul, notează sursa citată.

Potrivit sursei citate, procesul de achiziționare are loc după o lungă perioadă în care nu au mai fost procurate utilaje pentru ÎM Regia „Exdrupo” Chișinău. Ceban a specificat că „din totalul de 52 de autospeciale destinate deszăpezirii aflate în dotarea „Exdrupo”, doar 36 de unități sunt funcționale”.

În prezent, Regia „Exdrupo” mai dispune de 14 tractoare cu lamă funcționale, trei autogredere și două încărcătoare frontale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău