Primăria Chișinău | Nu sunt străzi închise, iar transportul public circulă pe toate rutele municipale

  • 11 Ianuarie 2019 09:29
Primăria Chișinău | Nu sunt străzi închise, iar transportul public circulă pe toate rutele municipale

La această oră, în Chișinău se circulă în condiții de iarnă, iar drumarii și polițiștii intervin în situațiile problematice. În Capitală nu sunt străzi închise, iar transportul public circulă pe toate rutele municipale, anunță reprezentanții Primăriei.

În dimineața zilei, la linie au fost emise 307 troleibuze și 91 de autobuze. Muncitorii de la Regia „Exdrupo” vor interveni prin echipe mobile pe întreg teritoriul orașului, pentru a curăța străzile, unde se vor forma acumulări de zăpadă.

Noaptea trecută, drumarii au împrăștiat aproape 300 de tone de material antiderapant,  inclusiv în curți și cartiere. Pe parcursul zilei de vineri, 400 de muncitori vor participa la deszăpezirea trotuarelor.

Autoritățile municipale îndeamnă în continuare cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale. Șoferii sunt îndemnați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

Agenții economici din Chișinău și gestionarii de imobile sunt chemați să curețe zăpada de pe teritoriul în care activează.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău